İçerik üreten yapay zekâ (AI) uygulamaları, metin, grafik veya diğer medya türlerinde içerik üretebilen uygulamalardır. Bu uygulamalar, doğal dil işleme ve üretme (NLP) gibi yapay zekâ teknolojilerini kullanarak özgün içerikler oluşturmaktadır. Yapay zekâ uygulamaları, uzun ve detaylı içerikleri birkaç dakika içinde oluşturabilmektedir. Bu da içerik üreticilerine zamandan ve emekten tasarruf sağlamaktadır.
Günlerce araştırma yapılarak yazılan bir yazı, yapay zekâ uygulamaları kullanılarak hızlı bir şekilde oluşturulmakta, bu sayede iş verimliliği artmaktadır. Yapay zekâ uygulamaları her türde içerik üretebilmektedir. Blog yazıları, sosyal medya içerikleri, ürün açıklamaları, e-posta gönderileri gibi birçok alanda kullanılan ai uygulamaları, aynı zamanda istenilen dilde içerik üretebilmektedir. Böylece şirket ve kurumlar ürünlerini ve içeriklerini tüm dünyaya ulaştırabilmektedir. Ancak, yapay zekâ uygulamalarını kullanırken bazı noktalara dikkat edilmelidir. Yapay zekâ ile üretilen içeriklerde özgünlüğü sağlamak ve daha insani bir üslup oluşturmak için oluşturulan içerikler mutlaka editörler tarafından revize edilmelidir.
Günümüzde en popüler içerik üretebilen 7 yapay zekâ uygulamasını sizler için derledik! İşte metin yazma, içerik üretme için kullanabileceğiniz 7 yapay zekâ:
1. ChatGPT
Günümüzde en çok kullanılan içerik üretici ai uygulaması ChatGPT’dir. En popüler yapay zekâ araçlarından biri olan ChatGPT, bir sohbet aracıdır ve içerik oluşturmak için oldukça güçlü bir uygulamadır. ChatGPT ile blog yazıları, ses dosyaları, logolar gibi birçok farklı türde içerik oluşturabilirsiniz. ChatGPT ücretsizdir ancak ücretli versiyonu da bulunmaktadır. ChatGPT’nin’ücretsiz versiyonu oldukça sınırlıdır. ChatGPT’den maksimum fayda sağlamak için ücretli versiyonu tercih edilmelidir. ChatGPT’nin en büyük avantajı, kullanımının oldukça kolay olmasıdır.
Aynı zamanda bu uygulama, diğer yapay zekâ destekli içerik üreticiler ile kıyaslandığında çok yönlü olmasıyla öne çıkmaktadır. Türkçe dilini iyi algılayabilen ve Türkçe dilinde mükemmele yakın içerikler üretebilen ChatGPT, sosyal medya editörleri, içerik üreticiler, sanatçılar, işletmeler ve kurumlar için oldukça faydalı bir uygulamadır. Ayrıntılı bir içerik hazırlamanız gerekiyorsa ve zamanınız kısıtlıysa, ChatGPT harika bir araçtır. ChatGPT’nin pek bilinmeyen farklı özellikleri de vardır. Örneğin ChatGPT ile doğru yönlendirmeler (promptlar) ile yapabilecekleriniz neredeyse sınırsızdır. Youtube ve Google’da araştırma yaparak binlerce ChatGPT promptlarına ulaşabilirsiniz.
2. Jasper.ai
Jasper, internette dakikalar içinde mükemmel içerikler oluşturabilen yapay zekâ araçlarından biridir. Jasper, tıpkı ChatGPT ile sohbet tabanlı bir uygulamadır. Jasper ile işletmeleriniz için veya kişisel çalışmalarınız için özgün ve bilgilendirici yazılar, içerikler oluşturabilirsiniz. Bu uygulama ile var olan belgelerinizi de düzenleyebilirsiniz. Jasper ai, yazar odaklı bir uygulamadır. Bu özelliği onu en çok tercih edilen yapay zekâ uygulaması yapmaktadır. Kullanımı oldukça basit ve kolaydır. Farklı içerik türleri için farklı şablonlar sunan Jasper, hızlı bir şekilde harika içerikler oluşturabilir. Jasper, aynı zamanda komutlar verildiğinde özgün şablonlar oluşturabilir, yarım kalan cümleleri tamamlayabilir, içeriği derinleştirerek daha ayrıntılı hale getirebilir. Jasper’in en büyük dezavantajı ücretli bir uygulama olmasıdır. Bireysel kullanıcılar için aylık 39 dolar, profesyonel kullanıcılar, şirket sahipleri için aylık 59 dolar ücret talep etmektedir. Jasper, yeni kullanıcılar için 7 günlük bir deneme süresi sunmaktadır.
3. Content at Scale
Content at Scale, SEO’ya uygun içerikler üretebilen yapay zekâ destekli bir uygulamadır. Content at Scale, özellikle kısa zamanda uzun ve detaylı içerikler oluşturmak için geliştirilmiştir. Bu yüzden blog yazıları ve içerik makaleleri hazırlama konusunda oldukça güçlü bir uygulamadır. Birkaç anahtar kelime ile dakikalar içinde 3000 kelimeden oluşan detaylı ve özgün bir yazı hazırlayabilir. Aynı sayfa üzerinde size düzeltme yapmanıza da izin verir. Böylece içeriklerinizi tek bir yerde hazırlayıp yayınlayabilir, böylece zamandan ve enerjiden tasarruf edebilirsiniz. Content at Scale, ajansların, girişimcilerin, yazarların, içerik üreticilerin her ay yüzlerce blog yazısı hazırlamalarına yardımcı olmaktadır.
Uygulama, içerik üretme süreci oldukça kısaltmaktadır. Aynı zamanda oluşturduğu içerikler insan yaratıcılığına oldukça yakındır. Bu yüzden de en çok kullanılan metin yazma uygulamalarından biridir. Content at Scale, mükemmel teknolojisi ile sunduğu bu hizmet için maalesef yüksek ücretler talep etmektedir. Bu ise Türkiye’deki bireysel kullanıcıların uygulamayı kullanma oranlarını düşürmektedir. Ancak şirketler ve işletme sahipleri rahatlıkla satın alabilir ve bunun için harcadığınız paraya değecektir. Content at Scale’in en büyük özelliklerinden biri, hazırladığı yazıların SEO’ya uygun olmasıdır. Başlık, meta açıklaması, h2 ve h6 başlıkları, giriş ve sonuç bölümlerini otomatik olarak oluşturur. Bu yüzden özellikle wordpress’te yayınlanan bloglar için harika bir uygulamadır.
4. ChatSpot.AI
Mart 2023’te Hubspot tarafından geliştirilen ChatSpot.AI özellikle şirketler için pazarlama içerikleri üretebilen bir uygulamadır. Hubspot ile entegre çalışan ChatSpot.ai ile kişiler oluşturabilir, verileri analiz edebilir, verileri özetleyebilir, müşterileri ekleyerek adınıza otomatik epostalar hazırlayıp gönderebilirsiniz. ChatSpot.ai’nin en büyük dezavantajı, Hubspot dışında çalışmamasıdır. Diğer bir deyişle, uygulamayı ancak hubspot üzerinde kullanabilirsiniz.
5. Wordsmith
Wordsmith, insan yaratıcılığına benzer yazılar, metinler, içerikler üretebilmek için geliştirilmiş bir ai uygulamasıdır. Wordsmith, doğal dil üretimi (NLG) teknolojisi kullanır. Bu teknolojisi sayesinde doğru yönlendirmeler, yani promptlarla insani metinler ve içerikler üretebilmektedir. Wordsmith, aynı zamanda büyük verileri işleyebilmekte, binlerce makaleyi okuyup özet çıkarabilmekte, verdiğiniz birtakım verilere göre özgün hikâyeler oluşturabilir. Birden fazla dilde içerik üretebilen wordsmith, zamandan ve maliyetlerden tasarruf sağlayan oldukça güçlü bir içerik oluşturma uygulamasıdır. Uygulama oldukça kullanışlı bir arayüze sahiptir ve kullanması oldukça kolaydır. Wordsmith ücretli bir uygulama olsa da barındırdığı özelliklere ve becerilerine göre fiyatı oldukça ucuzdur. Ayda 20 bin kelimelik başlangıç planı için aylık ücreti sadece 9,99 dolardır. Standart planda ayda 50 bin kelime üretmeye izin verilmektedir ve fiyatı sadece 19.99 dolardır. Profesyonel planda ise ayda 100 bin kelime üretmenize izin vermektedir. Profesyonel planın fiyatı ise 59.99 dolardır.
6. Copy.ai
Günümüzün en güçlü metin yazma ve içerik üretme araçlarından biri olan Copy.ai, saniyeler içinde özgün ve kaliteli içerikler oluşturabilmektedir. Uygulamanın en güzel yanı, kullanıcılara birden fazla farklı üslup sunmasıdır. Örneğin bir blog yazısını konuşur gibi, resmi, basit, didaktik gibi farklı üsluplarda yazdırabilirsiniz. Bu özellik sayesinde farklı websiteleri için farklı üsluplarda içerikler üretebilirsiniz. Sosyal medya içerikleri üretmekte oldukça profesyonel bir uygulamadır. Sadece copy.ai kullanarak tüm sosyal medya içeriklerinizi hazırlayıp yönetebilirsiniz. Oldukça faydalı ve işlevsel olan uygulama ücretlidir, ancak ayda her kullanıcının hesabına yüklenen 10 kredi ile kısıtlı da olsa ücretsiz kullanılabilir. Uygulamayı daha fazla kullanmak isterseniz aylık 49 dolar ödemeniz gerekmektedir. Uygulamanın avantajlarından birisi, ara yüzünün basit olmasıdır. Bu yüzden teknik bir bilgiye sahip olmayan kullanıcılar bile rahatlıkla kullanabilirler.
7. Acrolinx
Acrolinx, yüksek kaliteli, tutarlı ve hatasız içerik üretebilen bir yapay zekâ aracıdır. Yazarlara ve içerik oluşturuculara büyük kolaylık sağlayan bir uygulamadır ve içerik üretmesinin yanı sıra yazarlara öneriler de sunmaktadır. Acrolinx, Microsoft Office, Adobe InCopy ve FrameMaker gibi uygulamalarla entegre çalışabilir, bu yüzden oldukça kullanışlıdır. İstediğiniz konularda, istediğiniz ton ve üslupta içerik üretebilen Acrolinx, oldukça başarılı ve kaliteli bir uygulamadır.
“Araştırma Yaparken Kullanabileceğiniz 7 Yapay Zeka Aracı” içeriğimizin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz!