Dijitalleşen dünyada, ödeme sistemleri büyük bir dönüşüm geçirdi. Artık insanlar, fiziksel para yerine dijital platformlar aracılığıyla ödeme yapmayı tercih ediyor. Bu yazımızda, en popüler ödeme sistemleri girişimlerini ve sundukları hizmetleri inceleyeceğiz.
PayPal
PayPal, insanların birbirine para göndermesini kolaylaştıran bir çevrimiçi ödeme hizmetidir. Müşteriler, kredi kartlarına veya çek hesaplarına bağlı bir hesap oluşturarak PayPal platformunda işlem yapabilirler. Kullanıcılar, kimlik ve para kanıtlarını doğruladıktan sonra çevrimiçi olarak veya şirketin uygulaması aracılığıyla diğer PayPal hesaplarına ödeme yapabilir ve bu hesaplardan ödeme alabilirler.
PayPal, hem bireyler hem de şirketler için bir ödeme hizmeti ve çözüm sağlayıcısıdır. Bireysel tüketiciler, PayPal sayesinde kolayca satın alabilir, ödeme yapabilir ve para transferi gerçekleştirebilirler. Bir hesaba kaydolmak için kullanıcıların bir e-posta adresi ve kredi kartı, banka kartı veya banka hesabı bilgilerini girmeleri gerekir.
PayPal hesap sahipleri, alıcının e-posta adresini veya cep telefonu numarasını girerek, şirketin web sitesi veya mobil uygulaması aracılığıyla para gönderebilirler. Mağaza hizmeti sunuluyorsa, müşteriler çevrimiçi satın alma işlemlerini PayPal ile tamamlayabilirler. İşlemler dakikalar içinde tamamlanır ve havaleler hemen bir banka hesabına ödeme veya para çekme için hazır hale gelir.
PayPal ayrıca kuruluşların günlük operasyonları için çeşitli çözümler sunar. Hem çevrimiçi hem de yüz yüze işlemler için ödeme portalları, iş yönetim sistemleri ve kredi-finansman seçenekleri bunlara dahildir. Bir hesap oluşturmak için işletme sahiplerinin de bir e-posta adresi sağlaması gerekmektedir.
PayPal, ödeyenin veya alacaklının kredi kartı veya banka hesabı bilgilerini ifşa etmesine gerek duymayan güvenli bir ödeme yöntemi sunarak çevrimiçi alışverişleri güvenli hale getirmeyi amaçlar. Büyük müşteri tabanı sayesinde para güvende tutulur, anonimlik korunur ve işlemler geleneksel yöntemlerden daha hızlı gerçekleştirilir.
PayPal resmi web sitesi: https://www.paypal.com
Google Pay
Google, 2018’de mobil ve web ödeme hizmetlerini yeniden tasarlayarak Google Pay veya G Pay başlığı altında birleştirdi. Google Pay, çevrimiçi ödemeler, uygulama içi satın almalar, mağaza içi temassız ödemeler ve eşler arası para transferleri için kullanılabilir. İster çevrimiçi olarak alışveriş yapıyor olun, ister sabah kahvenizi satın alıyor olun, G Pay tüm işlemleri kolayca halleder.
Telefonunuzun kilidini açarak (bu, Google Pay’in işleminizi onaylamasını sağlar), bir satıcının temassız terminaline yerleştirin ve ödeme yapın. 45 Sterlin veya 50 Doların altındaki ürünler için telefonunuzun kilidini açmadan da ödeme yapabilirsiniz (ekran açık olmalıdır), ancak bunu yalnızca belirli bir sayıda yapabilirsiniz.
45£/50$ üzerindeki siparişler için giriş kodunuzu girmeniz gerekecektir. Ödeme yapmak için bir uygulama başlatmanıza gerek yoktur. Dokunun ve gidin; onay ve işlem bilgileri telefonunuza gönderilir.
Google Pay resmi web sitesi: https://pay.google.com
Amazon Pay
Amazon Pay, birçok web sitesinin ve çevrimiçi mağazanın kabul ettiği bir ödeme seçeneğidir. Amazon Pay, kullanıcıların mevcut Amazon hesaplarını kullanarak ödeme yapmalarını sağlar. Bu, yeni bir siteye kredi kartı veya başka bir ödeme yöntemi girmek yerine, güvenli ve hızlı bir şekilde işlem yapmayı mümkün kılar.
Amazon Pay’i kullanmanın avantajlarından biri, halihazırda bir Amazon hesabınız varsa ve bu hesaba bir ödeme yöntemi bağladıysanız, herhangi bir kayıt işlemi gerekmeden kullanabilmenizdir. Katılımcı bir web sitesinde satın alma işlemi yaparken, Amazon Pay kolayca kullanılabilir ve hemen çalışır.
Amazon Pay resmi web sitesi: https://pay.amazon.com
WePay
WePay, özelleştirilebilir bir ödeme ağ geçidi ve işleme hizmeti gerektiren yazılım platformları, kitle fonlaması platformları ve çevrimiçi pazarlar için uygun maliyetli bir çevrimiçi ödeme çözümüdür. Ancak, bu işletmeler genellikle küçük işletmeler olarak sınıflandırılmaz. WePay, genellikle daha büyük şirketlerle işbirliği yaparak kullanılır.
Örneğin, yerel bir mağaza ürünlerini WePay’i kabul eden bir çevrimiçi pazarda satmaya başlar. Pazara entegre olan WePay, ödemeleri tahsil etmek için en basit seçenek olacaktır. Ancak bu, en uygun maliyetli seçenek olduğu anlamına gelmez. Çevrimiçi pazar yeri, WePay’in işlem ücreti dışında ek bir ücret talep edebilir.
WePay resmi web sitesi: https://go.wepay.com
Moneris
Moneris, Kanada’daki en büyük kredi ve banka kartı ödeme işlemcisidir. Moneris, VISA, MasterCard, American Express, Interact Direct Payment ve mağaza, mobil kablosuz cihaz veya e-ticaret gibi herhangi bir satış noktası çözümü ile işlemlerin işlenmesi için benzersiz bir erişim noktası sağlar.
Moneris resmi web sitesi: https://www.moneris.com
“Metin Yazma, İçerik Üretme için Kullanabileceğiniz 7 Yapay Zekâ” içeriğimizin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz!