Genç Başarı Eğitim Vakfı Genel Müdürü Seçil Yıldırım Çelebi, KOBİ’lerin hızla büyüdüğünü ancak bu büyümeyi sürdürebilmeleri ve daha da ileri taşıyabilmeleri için girişimci zihin yapısını şirket kültürüne entegre etmelerinin kritik bir gereklilik olduğunu vurguladı.
Çelebi, Türkiye ekonomisindeki en büyük rolü üstlenen kurumların KOBİ’ler olduğunu belirterek, “Türkiye’deki işletmelerin %99.8’ini KOBİ’ler oluşturuyor ve bu işletmeler toplam istihdamın %76.7’sini sağlıyor. Bu rakamlar KOBİ’lerin ekonomideki önemini net bir şekilde ortaya koyuyor. Ancak, mevcut koşullarla devam ederek büyümeleri artık mümkün değil. Çalışanların girişimci bir aksiyon becerisine sahip olması ve işletmelerin yeni teknolojilere uyum sağlayarak hareket kabiliyetlerini artırmaları çok önemli” dedi.
Girişimci zihin yapısının sadece iş kuranlar için değil, işletmelerin tüm birimleri için gerekli olduğuna dikkat çeken Çelebi, büyük kurumların bu konuda farkındalık kazandığını ifade etti. Çelebi, “Kurum içi girişimcilik çalışmaları yapan büyük işletmeler, yeni girişimciler yetiştirmekle kalmayıp kendi yatırım ağlarını kuruyor. Girişimcilik programlarını desteklerken, tedarikçi ve çözüm ortağı olarak yenilikçi fikirleri kucaklıyorlar. Bu adımların temelinde girişimci zihin yapısını benimsemek yatıyor. Aksi halde sürdürülebilirlik sağlamak mümkün değil” diye konuştu.
Çelebi ayrıca, girişimci zihin yapısının geliştirilmesine yönelik eğitim sistemlerinde başarılı örneklerin dünya genelinde artmaya başladığını, Türkiye’nin genç nüfusunun ise bu anlamda büyük bir potansiyel barındırdığını ifade etti. “Elimizde büyük bir kaynak var; ancak bu kaynağı işlemek ve hayata geçirmek için şirketler ve kurumlar arasında iş birliğine ihtiyaç duyuyoruz” dedi.
Genç Başarı Eğitim Vakfı’nın bu konuda önemli bir misyon üstlendiğini vurgulayan Çelebi, gençlerin girişimci zihin yapısına sahip bireyler olarak profesyonel hayata kazandırılması için iş dünyasının mentorluk rolünün kritik olduğunu belirtti. Çelebi, “Tersine mentorluk programlarımız sayesinde genç yeteneklerin vizyonu iş dünyasına aktarılırken, deneyimli liderler de gençlerin bakış açılarından faydalanarak kendilerini geliştirebilir. Bu etkileşim, nesiller arası bir öğrenme sürecini mümkün kılıyor” diyerek sözlerini tamamladı.
Genç Başarı Eğitim Vakfı Hakkında:
1999 yılında kurulan ve kar amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşu olan Genç Başarı Eğitim Vakfı, gençlerin girişimci zihin yapısına sahip olmalarını sağlamak amacıyla iş dünyası ile eğitim arasında köprü kurmaktadır. Vakıf, yaparak öğrenme temelli eğitim programlarıyla gençlerin yetkinliklerini geliştirmeyi hedeflemektedir.
ChromeOS M131: Bilgisayar Güvenliği ve Erişilebilirlikte İyileştirme… Haber içeriğimizin devamına buradan ulaşabilirsiniz.
FounderN, girişimcilik dünyasının en güncel haberleri, inovasyon odaklı içerikleri ve ekosistemin her bir parçasına değer katan çalışmalarıyla, faaliyet gösteren dinamik bir dijital medya platformudur. 2020 yılında “Girişim Haberleri” adıyla başlayan serüvenimiz, Eylül 2024 itibarıyla FounderN kimliği ile, girişimcilik ekosisteminin ilham veren dinamik sesi olma yolculuğuna devam ediyor. FounderN; teknoloji, girişim ve yatırım dünyasındaki gelişmeleri yaratıcı ve yenilikçi bir perspektifle sunarak iş dünyasının liderlerini, yatırımcılarını ve girişimcilerini sizlerle bir araya getirir.
FounderN olarak misyonumuz, yalnızca yaşanan son gelişmeleri paylaşmak değil, okurlarımızı bu gelişmelerin aktif bir parçası haline getirmek ve ekosistemin sürdürülebilir büyümesine katkı sağlamaktır. Ekosistemdeki en yeni gelişmelerden haberdar olmak, büyüyen bu topluluğun bir parçası olmak istiyorsanız, bültenimize abone olabilir, sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip ederek ilham dolu bu yolculuğa katılabilirsiniz.
Bizimle Keşfetmeye Devam Edin: İlginizi çekebilecek diğer #Gündem Haberleri için tıklayın!
Foundern LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.
Foundern Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.