VISUAL STUDIO CODE NEDİR? NE ZAMAN KURULMUŞTUR?
29 Nisan 2015’te adını ilk kez duyduğumuz Visual Studio Code (VS Code), Microsoft tarafından kurulan ücretsiz kaynak kodu düzenleyicisidir, açık kaynaklıdır. Yazılım geliştiricileri için güçlü bir araçtır. Hata ayıklama, gömülü Git kontrolü, sözdizimi vurgulama, akıllı kod tanımlama ve yeni kod yapılandırma gibi birçok özelliği içerisinde barındırır.
VISUAL STUDIO CODE’NİN ÖZELLİKLERİ VE KULLANIM ALANLARI
Visual Studio Code‘nun birçok kullanım alanı vardır. Başlıca sıralamak gerekirse : web geliştirme, back-end geliştirme, Phyton geliştirme, veri tabanı yönetimi, hata ayıklama(debugging), mobil uygulama geliştirme ve oyun geliştirme gibi türevlerini sayacağımız onlarca kullanım alanına olanak sağlayan yazılımı daha iyi anlamak için özelliklerden en önemlilerini daha detaylı inceleyelim.
- Web Geliştirme: HTML, CSS, JavaScript frameworkleri ile web sitelerini geliştirmek için kullanılıyor
- Phyton Geliştirme: Yazılım dili olarak Phyton kullananlar için hata ayıklama ve entegrasyon özelliğiyle elverişli bir düzenleyicidir.
- Veri Tabanı Yönetimi: SQL ve NoSQL veri tabanı ile veri sorgulamak, veri tabanlarını yönetmek ve test yapmak mümkündür.
- Mobil Uygulamalar için: React Nattive, Flutter vb. uygulama geliştirme dizisiyle mobil uygulamaların kodlanabilmesine olanak sağlar
Alternatif Kullanım Alanları
Markdown desteği ile makale yazma, MATLAB gibi yazılımlarla karmaşık matematik hesaplamaları yapma, ağ protokollerini test etme, dijital sanat ve grafik tasarımı gibi sanattan bilime iş dünyasından günlük yaşama kadar geniş bir yelpaze kulanım alanlarında söz konusu olabilir.
VISUAL STUDIO CODE’U BEN KODLASAYDIM NEYİ DEĞİŞTİRİRDİM?
Daha basit ve temiz bir ara yüz ile kullanıcılara daha hızlı kod düzenlemelerine olanak sağlardım. Karmaşık menüler yerine kod düzenlemesini seninle beraber yapacak bir sanal asistanla kodlamanın her sürecini hem daha işlevsel hem de hata paylarına ayrılan sürenin kısaltılmasına odaklanırdım. Kod tamamlama sistemini (IntelliSense) geliştirmek gerekebilir. Yazılım Mimari sistemini revize etmek için kodlama sırasında kullanılmayan özelliklerin geçici olarak inaktif hale getirilebilir.
Yapay Zeka Gemini Artık Spotify’da!
FounderN Kimdir?
FounderN, girişimcilik dünyasının en güncel haberleri, inovasyon odaklı içerikleri ve ekosistemin her bir parçasına değer katan çalışmalarıyla, faaliyet gösteren dinamik bir dijital medya platformudur. 2020 yılında “Girişim Haberleri” adıyla başlayan serüvenimiz, Eylül 2024 itibarıyla FounderN kimliği ile, girişimcilik ekosisteminin ilham veren dinamik sesi olma yolculuğuna devam ediyor. FounderN; teknoloji, girişim ve yatırım dünyasındaki gelişmeleri yaratıcı ve yenilikçi bir perspektifle sunarak iş dünyasının liderlerini, yatırımcılarını ve girişimcilerini sizlerle bir araya getirir.
FounderN olarak misyonumuz, yalnızca yaşanan son gelişmeleri paylaşmak değil, okurlarımızı bu gelişmelerin aktif bir parçası haline getirmek ve ekosistemin sürdürülebilir büyümesine katkı sağlamaktır. Ekosistemdeki en yeni gelişmelerden haberdar olmak, büyüyen bu topluluğun bir parçası olmak istiyorsanız, bültenimize abone olabilir, sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip ederek ilham dolu bu yolculuğa katılabilirsiniz.
Bizimle Keşfetmeye Devam Edin: İlginizi çekebilecek diğer #Gündem Haberleri için tıklayın!
Foundern LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.
Foundern Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.