OpenAI, GPT-4.1 ve GPT-4.1 mini adlı yeni yapay zeka modellerini ChatGPT platformunda kullanıma sunduğunu Çarşamba günü X (eski adıyla Twitter) üzerinden duyurdu.
Şirketin sözcüsü Shaokyi Amdo, TechCrunch’a yaptığı açıklamada, GPT-4.1 modellerinin özellikle yazılım geliştiriciler için kod yazma ve hata ayıklama süreçlerinde büyük kolaylık sağlayacağını belirtti. OpenAI’ye göre, GPT-4.1 modeli, GPT-4o’ya kıyasla hem kodlama hem de talimatlara uyma konularında çok daha başarılı, üstelik o-serisi akıl yürütme modellerine göre daha hızlı çalışıyor.
Yeni güncellemeyle birlikte, GPT-4.1 modeli ChatGPT Plus, Pro ve Team abonelerine sunulmaya başlandı. Ayrıca GPT-4.1 mini modeli, hem ücretsiz kullanıcılar hem de ücretli aboneler tarafından erişilebilir durumda. Bu geçişin bir parçası olarak, OpenAI, GPT-4.0 mini modelini tüm kullanıcılar için platformdan kaldırdığını da duyurdu.
OpenAI, GPT-4.1 ve GPT-4.1 mini’yi aslında Nisan ayında geliştirici API’si üzerinden kullanıma sunmuştu. Ancak o dönemde, herhangi bir güvenlik raporu paylaşılmadan modelin yayımlanması, yapay zeka araştırma topluluğunda tepkilere yol açmıştı. Araştırmacılar, OpenAI’nin modellerine dair şeffaflık ilkelerini geri plana attığını savunmuştu. Şirket ise bu eleştirilere, GPT-4.1’in bir “sınır model” (frontier model) olmadığını ve bu nedenle önceki yüksek kapasiteli modellere kıyasla daha kapsamlı bir güvenlik raporu gerektirmediğini söyleyerek yanıt vermişti.
OpenAI Güvenlik Sistemleri Başkanı Johannes Heidecke, Çarşamba günü X üzerinden yaptığı paylaşımda, “GPT-4.1 yeni etkileşim biçimleri sunmuyor ve GPT-4o’nun zeka seviyesini aşmıyor. Bu nedenle güvenlik değerlendirmeleri elbette önemli, ancak sınır modellerle aynı ölçekte değil,” ifadelerini kullandı.
Şirket, bu yeni modelle birlikte şeffaflık adımlarını artıracağını da duyurdu. Aynı gün OpenAI, yapay zeka modellerine dair iç güvenlik testlerinin sonuçlarını düzenli olarak paylaşacağı “Safety Evaluations Hub” (Güvenlik Değerlendirme Merkezi) platformunu hayata geçirdi.
GPT-4.1’in ChatGPT’ye entegre edilmesi, yapay zeka tabanlı kodlama araçlarının giderek daha fazla ilgi gördüğü bir döneme denk geliyor. OpenAI’ın, piyasadaki en popüler AI kodlama çözümlerinden biri olan Windsurf’ü 3 milyar dolara satın almak üzere olduğu iddia ediliyor.
Aynı gün, Google da Gemini sohbet botunu GitHub projeleriyle daha entegre çalışacak şekilde güncelledi.
”Max’in Adı Yeniden HBO Max Oluyor!”haberimizin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz!
FounderN Kimdir?
FounderN, girişimcilik dünyasının en güncel haberleri, inovasyon odaklı içerikleri ve ekosistemin her bir parçasına değer katan çalışmalarıyla, faaliyet gösteren dinamik bir dijital medya platformudur. 2020 yılında “Girişim Haberleri” adıyla başlayan serüvenimiz, Eylül 2024 itibarıyla FounderN kimliği ile, girişimcilik ekosisteminin ilham veren dinamik sesi olma yolculuğuna devam ediyor. FounderN; teknoloji, girişim ve yatırım dünyasındaki gelişmeleri yaratıcı ve yenilikçi bir perspektifle sunarak iş dünyasının liderlerini, yatırımcılarını ve girişimcilerini sizlerle bir araya getirir.
FounderN olarak misyonumuz, yalnızca yaşanan son gelişmeleri paylaşmak değil, okurlarımızı bu gelişmelerin aktif bir parçası haline getirmek ve ekosistemin sürdürülebilir büyümesine katkı sağlamaktır. Ekosistemdeki en yeni gelişmelerden haberdar olmak, büyüyen bu topluluğun bir parçası olmak istiyorsanız, bültenimize abone olabilir, sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip ederek ilham dolu bu yolculuğa katılabilirsiniz.
Bizimle Keşfetmeye Devam Edin: İlginizi çekebilecek diğer #Gündem Haberleri için tıklayın!
Foundern LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.
Foundern Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.