İyi akşamlar! Teknolojinin ve girişimciliğin ışık hızında değiştiği bu çağda, bizler de gelişmeleri yakından takip ederek sizlere aktarmaya devam ediyoruz. Her gün, dünyanın dört bir yanında yeni projeler hayata geçerken, ilham veren başarı hikayeleri yazılıyor ve teknoloji dünyası yepyeni ufuklara yelken açıyor. Peki, bu hızlı tempoda neler oluyor? Birileri geleceğe yön verirken diğer tarafta başarısızlığın tadına bakanlar kimler? İşte bu soruların cevaplarını öğrenmek için doğru yerdesiniz.
Bu akşam, Max’in Adı Yeniden HBO Max Oluyor,OpenAI, GPT-4.1 Modellerini ChatGPT’ye Entegre Etti, Granola, 250 milyon Dolar Değerlemeyle 43 Milyon Dolar Yatırım Aldı.
Öte yandan, TaleMonster Games, 7 milyon Dolarlık Tohum Yatırımı Aldı ve Influencer Pazarlamasını Yapay Zekâ ile Optimize Eden Winfluencer, İTÜ ARI Teknokent’ten Yatırım Aldı!
Hazırsanız, teknoloji ve girişimcilik dünyasının nabzını tutan haberlerimize başlıyoruz. İşte bu akşamın öne çıkan başlıklar…

Warner Bros. Discovery, iki yıl önce HBO Max ismini bırakarak “Max” adını verdiği dijital yayın platformunu, bu yaz itibarıyla yeniden HBO Max olarak adlandıracağını duyurdu. Ülkemizde geçtiğimiz nisan ayında kullanıma açılanplatformla ilgili bu karar, şirketin New York’ta düzenlediği reklamveren sunumunda açıklandı.
Değişiklik, izleyici alışkanlıkları ve marka algısı üzerine yapılan değerlendirmeler sonucunda alındı. 2023’te yayın hayatına başlayan Max, yalnızca HBO değil; Discovery Channel, Food Network, CNN, TLC ve HGTV gibi WBD’ye ait farklı içerikleri de bir araya getirerek daha geniş kitlelere hitap etmeyi hedeflemişti. Ancak HBO markasının kaldırılması, birçok izleyici tarafından olumsuz karşılandı.
Detaylar için tıklayın…

OpenAI, GPT-4.1 ve GPT-4.1 mini adlı yeni yapay zeka modellerini ChatGPT platformunda kullanıma sunduğunu Çarşamba günü X (eski adıyla Twitter) üzerinden duyurdu.
Şirketin sözcüsü Shaokyi Amdo, TechCrunch’a yaptığı açıklamada, GPT-4.1 modellerinin özellikle yazılım geliştiriciler için kod yazma ve hata ayıklama süreçlerinde büyük kolaylık sağlayacağını belirtti. OpenAI’ye göre, GPT-4.1 modeli, GPT-4o’ya kıyasla hem kodlama hem de talimatlara uyma konularında çok daha başarılı, üstelik o-serisi akıl yürütme modellerine göre daha hızlı çalışıyor.
Yeni güncellemeyle birlikte, GPT-4.1 modeli ChatGPT Plus, Pro ve Team abonelerine sunulmaya başlandı. Ayrıca GPT-4.1 mini modeli, hem ücretsiz kullanıcılar hem de ücretli aboneler tarafından erişilebilir durumda. Bu geçişin bir parçası olarak, OpenAI, GPT-4.0 mini modelini tüm kullanıcılar için platformdan kaldırdığını da duyurdu.
Detaylar için tıklayın…
💸İşte Günün Yatırım Haberleri!

Yapay zekâ destekli influencer pazarlama platformu Winfluencer, İTÜ ARI Teknokent’ten yatırım aldı. İTÜ Çekirdek’te temelleri atılan, Big Bang Startup Challenge sahnesinde öne çıkan ve bugün İTÜ Magnet’te büyümesini sürdüren girişim, bu yatırımla birlikte global pazarlara açılma hedefini hızlandırıyor. Son olarak Almanya’da Innogate keşif haftasına katılan Winfluencer, markalarla içerik üreticileri arasında veri temelli ve ölçülebilir iş birlikleri kurulmasını sağlayan teknolojisiyle dikkat çekiyor.
Sosyal medya içerik üreticileriyle markalar arasında güvenilir, ölçülebilir ve veriye dayalı iş birlikleri kurulmasını sağlayan Winfluencer, İTÜ ARI Teknokent’in yatırım desteğiyle hem teknolojisini geliştirmek hem de küresel açılımını hızlandırmak üzere önemli bir adım attı. Bugün itibarıyla FMCG, kozmetik, turizm, tekstil, gıda ve küçük ev aletleri gibi farklı sektörlerden 50’nin üzerinde büyük marka ile çalışan Winfluencer, toplamda 80’den fazla müşteriye hizmet veriyor. 4 ajansla stratejik iş birliği sürdüren girişimin platformunda binlerce influencer aktif olarak kampanyalara katılıyor.
Detaylar için tıklayın…

Mobil oyun sektörüne yeni bir soluk getirmeyi hedefleyen TaleMonster Games, General Catalyst liderliğinde gerçekleşen yatırım turunda 7 milyon dolar topladı. Yatırıma a16z Speedrun, Arcadia ve Ludus Ventures gibi önemli fonlar da katıldı.
TaleMonster Games, daha önce Peak Games’te birlikte çalışmış deneyimli bir ekip tarafından kuruldu. Şirketin kurucu ortağı ve CEO’su İrem Sümer, bu yolculuğa çıkma sebeplerini şöyle anlatıyor:
“Sevdiğimiz oyunları oynarken hep bir şeylerin eksik olduğunu hissettik. Bugün mobil oyunlar çoğu zaman birbirine benziyor, kolayca tahmin edilebilir hale geldi. Biz oyuncuya gerçekten sürprizli ve sürekli gelişen bir deneyim sunmak istiyoruz.”
Aldıkları bu yeni yatırımla birlikte ekiplerini genişletmeyi ve teknik altyapılarını daha da güçlendirmeyi hedefliyorlar. Hedefleri, oyun geliştirme sürecini daha sistemli hale getirip, oyuncunun ilgisini çekecek yenilikçi yapımlar ortaya koymak.
Kurucu ekip; sektörün yakından tanıdığı, daha önce başarılı mobil oyun projelerinde yer almış isimlerden oluşuyor. Teknik birikimlerini yaratıcı fikirlerle birleştirerek, günümüz oyuncularının beklentilerine cevap vermeyi amaçlıyorlar.
Detaylar için tıklayın…

Yapay zekâ destekli not alma uygulaması Granola, 250 milyon dolar değerlemeyle 43 milyon dolarlık Seri B yatırımı aldı. Yatırım turuna, NFDG (Nat Friedman ve Daniel Gross) liderlik ederken, Lightspeed, Spark ve aralarında Vercel, Replit, Shopify ve Linear yöneticilerinin de bulunduğu birçok melek yatırımcı da katıldı. Granola’nın bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı 67 milyon dolara ulaştı.
Geçtiğimiz yıl kullanıma sunulan uygulama, yalnızca toplantı notları almak için değil, aynı zamanda kişisel notlar tutmak için de kullanılmaya başlandı. Bu sayede kullanıcıların tüm bilgi akışını yapay zekâsıyla analiz edebilen bir “çalışma alanına” dönüştü. Kurucu ortak Chris Pedregal, Granola’nın her hafta %10 büyüme gösterdiğini söylüyor.
Yeni yatırımla birlikte Granola, artık ekip çalışmasına da odaklanıyor. Uygulamaya eklenen işbirliği özellikleriyle, ekipler notları ve toplantı dökümlerini paylaşabiliyor, ortak klasörler oluşturabiliyor.
Detaylar için tıklayın…
Günlük Girişimcilik ve Teknoloji Bülteni’nin bugünlük sonuna geldik, bugün anlattığımız tüm gelişmeler, ekosistemin dinamik yapısını bir kez daha gözler önüne serdi.Yaşadığımız şu günlerde, doğru adımlarla ilerleyen girişimler yalnızca bugünün değil, yarının da kazananları olacak.
Yarın akşam aynı saatte, girişimcilik ve teknoloji dünyasındaki en güncel gelişmelerle tekrar karşınızda olacağız. Bilginin güç, zamanın değer olduğunu unutmayın. FounderN’de görüşmek üzere, hoşça kalın!
“Hayallerini inşa et, yoksa bir gün bir başkası seni kendi hayalini inşa etmen için işe alır.”
— Tony Gaskins
FounderN Kimdir?
FounderN, girişimcilik dünyasının en güncel haberleri, inovasyon odaklı içerikleri ve ekosistemin her bir parçasına değer katan çalışmalarıyla, faaliyet gösteren dinamik bir dijital medya platformudur. 2020 yılında “Girişim Haberleri” adıyla başlayan serüvenimiz, Eylül 2024 itibarıyla FounderN kimliği ile, girişimcilik ekosisteminin ilham veren dinamik sesi olma yolculuğuna devam ediyor. FounderN; teknoloji, girişim ve yatırım dünyasındaki gelişmeleri yaratıcı ve yenilikçi bir perspektifle sunarak iş dünyasının liderlerini, yatırımcılarını ve girişimcilerini sizlerle bir araya getirir.
FounderN olarak misyonumuz, yalnızca yaşanan son gelişmeleri paylaşmak değil, okurlarımızı bu gelişmelerin aktif bir parçası haline getirmek ve ekosistemin sürdürülebilir büyümesine katkı sağlamaktır. Ekosistemdeki en yeni gelişmelerden haberdar olmak, büyüyen bu topluluğun bir parçası olmak istiyorsanız, bültenimize abone olabilir, sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip ederek ilham dolu bu yolculuğa katılabilirsiniz.
Bizimle Keşfetmeye Devam Edin: İlginizi çekebilecek diğer #Gündem Haberleri için tıklayın!
Foundern LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.
Foundern Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.