Yapay zekânın ortaya çıkmasıyla özellikle iş dünyası ve satış ve pazarlama alanında büyük değişimler yaşandı. Yapay zekâ gelişmeye devam ettikçe teknolojinin birçok alanında yenilikler yaşanmaya devam ediyor. Bu alanlardan biri de ses üretimi. Eskiden elektronik cihazlarla, saatler süren çalışmalarla yapılan ses üretimi, ai uygulamalarıyla artık birkaç dakikamızı alıyor.
Günümüzde yapay zekâ destekli uygulamalarla ses üretimi yapılabiliyor. Videolar, podcastler ve çeşitli programlar için seslendirmeler yapmak, sadece saniyelerimizi alıyor. Günümüzde geliştirilen ai uygulamalarıyla sesli kitaplar ve podcast gibi çeşitli amaçlar için gerçekçi, yüksek kaliteli sesler oluşturulabiliyor. Yapay zekâ destekli ses üreten uygulamalar, son birkaç yılda oldukça gelişti. Bu uygulamalar sayesinde kısa sürede gerçekçi ve yüksek kalitede sesler üretiliyor. Bu uygulamalar sayesinde özellikle içerik üreticileri için daha verimli, maliyetsiz bir üretim süreci yaşanıyor. Günümüzde ses üreten binlerce ai uygulaması var. Ses üretmekte kullanabileceğiniz en popüler 7 ai uygulaması ise şunlar:
1. Lovo.ai
Lovo.ai, kullanıcı dostu ara yüzü ve insan konuşmasını gerçekçi olarak taklit etmesiyle ünlenmiş bir yapay zekâ uygulaması. Bu uygulama, hem ses üretiminde hem de metin okumada kullanılabiliyor. Bu uygulama, eğlence, bankacılık, eğitim, oyun ve haber gibi birçok farklı sektöre hitap eden geniş bir ses yelpazesi sunuyor. Ses sentez modellerini sürekli geliştiren Lovo.ai, tüm dünya genelinde en çok kullanılan ses üretici uygulaması olarak öne çıkıyor. Lovo.ai 100’den fazla dilde kullanılabiliyor. Ürettiği sesler son derece gerçeğe yakın ve yüksek kalitede olduğu için günümüzde video ve podcast üretiminde yaygın olarak kullanılıyor. Lovo.ai oldukça güvenli bir uygulama. Bilgilerinizi sisteminde depolamıyor. Şirketler için iki faktörlü kimlik doğrulama gibi çeşitli güvenlik özellikleri sunuyor. Lovo.ai sınırlı kullanımda ücretsiz bir uygulama, ancak ek özellikler için premium paketini satın almanız gerekiyor.
2. Murf
Murf, hem bireyler hem de işletmeler için ses projeleri üretmek için geliştirilmiş olan yapay zekâ destekli bir uygulamadır. Yapay zekâ algoritmalarını kullanarak gerçekçi ve yüksek kalitede sesler üretebilen murf, metin okuma, dikte ve ses dönüştürme konusunda oldukça başarılıdır. Ürün tanıtımları, podcastler, video içerikleri için kullanılan Murf, kısa sürede özellikle eğitimciler ve profesyoneller için çok faydalı bir araç haline gelmiştir. Murf, gerçeğe çok yakın sesleri çok hızlı bir şekilde üretebilmektedir. 15 farklı dilde 110’dan fazla ses kütüphanesine sahiptir. İnsan konuşmasını taklit eden murf, konuşmanın tonunu da başarılı bir şekilde ayarlayabilmektedir. Bu özelliği ile ürettiği ses dosyaları, gerçek insan sesinden ayırt edilmez. Bu yüzden dünya genelinde en çok kullanılan ses üreticilerinden biridir.
3. Synthesys
Synthesis, sadece birkaç tıklama ile profesyonel kalitede ses üretebilen yapay zekâ destekli bir uygulamadır. Metin okuma, seslendirme, videolar oluşturma konusunda oldukça gelişmiş bir teknolojiye sahiptir. Metin okuma konusunda gelişmiş algoritmalar kullanan Synthesys, özellikle ticari amaçlar için geliştirilmiştir. Bu yüzden profesyonellerin en çok tercih ettiği uygulamalardan biridir. Bir web sitesinin tanıtım videolarını, ürün tanıtımlarını hızlı bir şekilde oluşturabilen uygulama, çok yüksek kalitede ses dosyaları üretebilmektedir. TTS ve TTV teknolojilerini kullanan uygulama içerik oluşturmayı kolay hale getirerek zamandan ve enerjiden tasarruf etmenizi sağlar.
Synthsys yüksek kalitede ses kütüphanesine sahiptir. Uygulamanın kütüphanesinde 34 kadın ve 35 erkek sesi vardır. Diğer uygulamalara göre gerçeğe çok yakın sesler üretebilir ve bu yüzden profesyoneller tarafından güvenle kullanılabilir. Metin okuma yaparken vurgu ve tonlamayı kullanarak seslerin gerçeğe yakın seslendirilmesini sağlar. Aynı zamanda duyguları taklit ederek seslerde mutluluk, üzüntü, korku, heyecan gibi duyguları yansıtabilir. Seslendirmelere daha gerçekçi bir özellik katmak için aralıklar ve boşluklar eklenebilir. Seslendirmelerin ön izlemesi yapılarak üzerinde çeşitli değişiklikler yapılabilir. Synthesys ile tanıtım videoları, animasyonlar, reklamlar, sosyal medya içerikleri ve podcastler oluşturulabilir.
4.Gan.ai
Eğer içeriğinizi kişiselleştirmek ve sesler üretmek için güçlü bir uygulamaya ihtiyacınız varsa gan.ai uygulamasını deneyebilirsiniz. Bu uygulama ile yüksek kalitede ses videoları oluşturabilirsiniz. Generative Adversarial Networks (GANs) teknolojisi kullanarak insan benzeri sesler üreten uygulama, bugün dünyada en çok kullanılan ses üreticilerinden biridir. Gan.ai işletmeler ya da kişiler tarafından birçok farklı amaçla sesler üretmek için güvenle kullanılabilir. Pazarlama, eğitim, müşteri hizmetleri gibi alanlarda profesyonel sesler üretebilen gan.ai gerçeğe çok yakın metin okumalar yapabilmektedir. Kullanıcı dostu ara yüzü ile kullanımı oldukça basit ve kolaydır. Gan.ai, insan sesinden ayırt edilemeyecek derecede kaliteli sesler oluşturabilir. Sanal asistan ve sanal botlar oluşturmak için de kullanılabilir.
5. Audiosonic
Audiosonic, gelişmiş yapay zekâ teknolojisi ile donatılmış güçlü bir metin-okuma uygulamasıdır. İnsan sesini gerçeğe yakın bir şekilde taklit ederek yüksek kalitede doğal sesler oluşturur. Gerçekçi ses üretme teknolojisi ile kullanıcılara birçok alanda profesyonel kullanım imkânı sunar. Audiosonic ile etkileyici, duygusal sesli mesajlar ve videolar oluşturabilirsiniz. Audiosonic, sadece metin okuma uygulamasından daha fazlasıdır. Oluşturduğu seslere duygusallık ve tonlamalar ekleyebilir. Çoklu dil desteği sunan uygulama, birçok farklı dili desteklemektedir. Bu özelliği sayesinde dünya genelinde satış pazarlama ve reklamcılık alanında güvenle kullanılabilir. Audiosonic, aksanlar ve konuşma hızı gibi özellikleri değiştirerek gerçeğe yakın sesler üretmenizi sağlar. 256 kbps’de yüksek çözünürlüklü sesler üreten Audiosonic, sınırlı kullanımlar için ücretsizdir.
6. Speechgen.io
Speechgen.io, metni gerçekçi bir sese dönüştürmek için en iyi uygulamalardan biridir. Dünya genelinde metin okumada oldukça popüler bir uygulamadır. 20 farklı dilde metin okuyan, yazıları sese dönüştüren uygulama, çoklu ses düzenleyicisi kullanmaktadır. Çocuklar için sesli hikâyeler oluşturma, iş sunumları yapma, podcastler ve videolar oluşturma gibi birçok farklı alanda kullanılabilir. Ücretli bir uygulama olan Speechgen.io ile ister kişisel ister profesyonel ses oluşturma ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Speechgen.io ayda 9.99 dolardan başlayan fiyatlarıyla oldukça ekonomik bir uygulamadır.
7. WellSaid Labs
WellSaid Labs, Generative AI Voices teknolojisini kullanarak seslendirmeler oluşturan, yapay zekâ destekli bir uygulamadır. Herhangi bir metni doğal tonlamalar ve vurgularla gerçeğe yakın bir şekilde seslendirebilmektedir. Geniş bir ses yelpazesine sahip olan WellSaid Labs’in ürettiği sesleri, insan sesinden ayırt etmek neredeyse imkânsızdır. Uygulamada gerçek insan sesi kalitesinde 50’den fazla farklı ton bulunmaktadır. Aynı zamanda farklı aksanlar da sunmaktadır. WellSaid Labs uygulamasının en önemli özelliklerinden biri, kullanıcılara telaffuz kütüphanesi sunmasıdır.
Bir kelimenin nasıl telaffuz edileceğini kütüphaneye kaydederek daha profesyonel tonlamalar elde edilebilmektedir. Telaffuz kütüphanesi, kullanıcılara ses üretme konusunda tam bir kontrol sağlamaktadır. Bu sayede kullanıcılar sesleri geliştirerek daha mükemmel sonuçlar elde edebilmektedir. Dakikada iki kez hızlı render yapabilen WellSaid Labs ile podcastler, videolar, ürün tanıtımları, sanal botlar, sanal asistanlar oluşturabilir, gerçeğinden ayırt edilemeyecek ses dosyaları ile profesyonelliği yakalayabilirsiniz.
“Görsel Oluşturmada Kullanabileceğiniz 7 Yapay Zekâ” içeriğimizin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz!
Comments 1